Szerves vegyületek

Szerves és szervetlen anyagok megkülönböztetése

Szénhidrátok

Szőlőcukor (glükóz,), gyümölcscukor (fruktóz), tejcukor (laktóz), répacukor (szacharóz).

Diszacharidok a hétköznapokban: méz, kristálycukor, porcukor. Mesterséges édesítőszerek

Keményítő és cellulóz

Fehérjék

Biológiai szerepük, fehérjetartalmú élelmiszerek

Zsírok, olajok

Alkoholok. A glikol, a denaturált szesz és a metanol

Szerves savak

Az egészséges táplálkozás: élelmiszerek összetétele, az összetétellel kapcsolatos táblázatok értelmezése, ásványi sók és nyomelemek

Sportolók, diétázók, fogyókúrázók táplálkozása. Zsír- és vízoldható vitaminok, a C-vitamin. Tartósítószerek.

Szenvedélybetegségek: dohányzás,alkoholizmus, kábítószerek.

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (8)